Nyheter

Arehöjd


       2019-04-03

Nu har det gått ett tag sedan vi var aktiva här på sidan. Det har som vanligt hänt en del här hoss oss. 

Simba finns tyvärr inte längre med oss då han fick kolik och fick avlivas akut. Det känns tomt här utan honom, ett tomrum som inte kommer hunna fyllas igenom. Men vi är tacksamma och glada för att vi fick lära känna honom och att det var han som valde oss som familj att ta hand om honom.


Stella har fått sin första kull hos Swissmade kennel. Det blev 5 valpar, 3 tikar och 2 hanar. Hon kommer hem till oss närsta vecka, och så ska även en liten valp flytta in till oss också. En liten Idun blir det, för att läsa mer om henne finns en flik under "kennel". Där finns stamtavla och en liten presetation.  


Om vi fortsätter på hundfronten fyller Yatzy snart 12 år! Tänk att han blir så gammal nu, men det märks knappast på honom, han är fortfarande pigg och glad, men lite stelare och orkar inte med på långa promenader längre, vilket är förståeligt. Han har även fått ett litet blåsljud på hjärtat nu, men det får man ju lov att ha när man snart är fyllda 12 år. 


Braven är igång och rids. Han fyller ju också snart år, hela 8 år! Så nu räknas han väl som vuxen. Han är fortfarande glad till de mesta man hittar på, han löshoppar bättre än förr och är balanserad och god musklad. Intre längre kvar tills det blir sommarbete, tror han längtar! 


   


    2017-11-11

Nu är det höst i väntan på vintern. Den första snön  har kommmit men dem försvann lika snabbt som dem kom. Hundarna har lite delade åsikter om den, de stora tycker det är härligt med lite kallare väder, medan lilla Yatzy gott och väl hade klarat sig utan det kalla värdet.


Mexi blev tyv ärr inte dräktig denna gången heller, så nu får hon bli en aktiv sällskapshund som  farmor och mormor.


I höst har det hittats på en del, Stella har gott på valpkurs och Yatzy och Mxi har aktivverat sig genom rallylydnad och alla hundarna har fått gå spår då och då. Stellas polett har ramlat ner och insett att man kan använda nosen till annat och inte bara leta efter godis (och hon börjar bli duktig på det).  Stella har även varit på 1-års röntgen med fina resultat: Ed Ua  Hd B.


Vi har även firat att Braven har bott hos oss i 6 år!!!

2017-07-28

Mexi gick tyvärr tom efter parningen med Ozzy i Norge. Nu har vi gjort ett nytt försök med Kingen.

Stella har flyttat in hos oss!

2017-01-23


I lördags var vi i ridhuset med Braven och löshoppade, han sprang av överskottsenergin och hoppade på bra. I söndags var vi där igen, men denna gången red Hanna igenom honom och han tyckte det var roligt att komma igång igen efter den korta vintervilan. Tanken är att vi ska komma igång igen med lite träningar och löshoppning. Han är en riktig arbetsmyra som gillar allt man hittar på så det här året kommer bli bra!2017-01-15


Nu har det gått två veckor sedan parnigen. Mexi är fortfarande pigg och rörlig, idag var vi ute på en härlig skogstur.


 

2016-11-05


Idag var vi på Småland-Ölands Internationella utställning i Växjö. Mexi fick Excellent, det var 21 tikar anmälda i klassen. I avelsklassen fick vi Hp, vi deltog med Swissmade Born To Be Wild, Swissmade Bonfire Heart, Swissmade Concordia och Swissmade Citronella. Concordia blev dessutom Bästa Tik i unghundsklassen. Lyckad dag!   


_______________________________________________________________________________________________________

2016-11-02


Mexi blev tyvärr inte dräktig. Vi kommer att ompara henne vid nästa löp.  Vi kommer även att ställa ut Mexi i Växjö den 5 november. Då kommer Mexi ha en grupp i avelsklassen vilket innebär att hon och 4 av hennes avkommor kommer att bli bedömda.


Vi har också börjat jobba med Nose Work med hundarna vilket de börjar bli duktiga på.


__________________________________________________________________________________________________________


2016-05-22


Uppdatering sedan sist: Sörbys René (Nellie) såldes i höstas tillen underbar familj i Växjö.

Mexi är parad med NORD UCH Armand Majasonn.


__________________________________________________________________________________________________________


        2014-05-17         


Det har hänt mycket sedan sist.

*Braven har fyllt tre år

*Memories for you är dräktig och väntas valpa runt pingst.

*Simba ska tävla precisionskörning imorgon. Det håller vi tummarna för!
Memories for you(Mexi) är dräktig i sjätte veckan. 

________________________________________________________________________________________________________________________________


2012-11-17


Den tredje maj fyllde Braven två år, tänk vad tiden går snabbt! Han har redan varit med om mycket och vi har hunnit med så mycket. Förra sommarn fick han tyvärr vara men om endel tragiska händelser. Det är snart ett år han gick på sommarbete med tre andra hingstar och vi möttes av en gstar, Braven var inte sig lik, han hade hög feber, kunde knappast gå, hade ingen balans, var nästan helt okontakt bar, ville varken äta eller dricka... det visade sig sedan att han hade fått fästingsjukdommen Erlichia, förhoppningsvis är detta något vi inte kommer att märka av i framtiden. Veterinären  fick komma ut och behandla honom i en vecka och han blev bättre men var fortfarande slö och fick stå på box, han hade gått ner i vikt och minskat mycket i hull. Efter några veckor vart han bättre och nästan helt återställd! Då istället fick han foderstrups förstoppning och vi trodde att det skulle vara över för honom och det var någon mening med att han inte skulle vara kvar hos oss då han under en månad varit sjuk och nu fick foderstupsförstoppning... men han klarade detta! Efter många om och men fick han sedan vara ute på sommarbete med hingstkompisarna tills det var dax för kastering vilket tack och lov gick galant!

Nu har vi börjat jobba lite med honom på olika vis, han har på sig schabrak och bukgjord men jämna mellanum, är uppe i paddocken och tillar på lite olika"läskigheter" ex. presseningar o.s.v.

Så om ett halv år kan vi förhoppningsvis börja hänga lite på honom, vilket ska bli jätteroligt!
___________________________________________________________________________________________________________________________________


2012-11-17


Idag var det en dag då vi hade två aktiviteter inplanerade. Nellie och Hanna var i Nybro och tävlade dressyr och Mexi var på MH test i Örkelljung med stor matte.

Det gick bra för alla.. Hanna är nöjd över Nellie och deras resultat. Även Mexi skötte sig myckey bra! Det finns en film som ni kan se på hundarnas flik när Mexi är på momentet Skottfasthet. 

________________________________________________________________________________________________________________________________


2012-09-23


Idag har det varit andra omg. I div 3 i Lenhovda. Det har gått jätte bra för mig Hanna  och Nellie. De var en LC:2 som var förklassen och en LC:1 som var tävlings klassen för lagen. I LC:2 red vi ihop 168 p vilket var 1 p efter vinnaren och 60,01% och i andra klassen  fick vi ihop 165p vilket räckte till en 4:e placering, och det är ju jätte roligt! Deras första placering tillsamman s på en lokal tävling! Grattis!

Här finns hella resultat listan: http://www2.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_451335/cf_359/Resultat.HTML


2012-08-18

Idag har det varit första omgången i division III dressyren. Det gick jätte bra för Lenhovdas lag där Hanna och Sörbys René var med och deltog, laget slutade på en andra placering av tre lag. Här finns en länk om hur det ser ut efter första omg http://online.equipe.com/sv/class_sections/56241/results  Hanna och Nellie slog sitt personliga rekord, i Förklassen som gick i en LC:1 fick de 66,667% (resultat finns här), i Lagklassen som också gick i LC:1 red de ihop 64,815% (resultat finns här) Hanna är jätte nöjd över dagen och över Nellie som också verkade vara minst  lika nöjd själv. Nästa omgång går i Lenhovda alltså på hemmaplan, det står väldigt jämnt mellan alla lagen och detta kommer bli en mycket spännade tävling.

     Nyhet ifrån gamla hemsidan:


Den 30/7-12


Är Emilia och Yatzy änmälda till deras första agillity tävling. Den kommer att hållas i Älmhult den 11 Augusti och de kommer att hoppa två stycken hoppklasser. Detta ser vi fram emot! Lycka till!


______________________________________________________________________________________________________________________

Den 20-21/7-12

Hej! I år på New forest mästerskapen har Hanna och Nellie kämpat på bra, de var jätte duktiga och tävlade bara mot sig själva för att utvecklas tillsammans. Resultaten finns att läsa på tävlings sidan där ni även kan hitta fler kommande tävlingar. Det finns även en massa nya fina bilder i galleriet drygt 50 st bara ifrån NF mästerskapen. Klicka på pilen till höger för att komma dit, annars är adressen www.galleriet.arehojd.se.
_______________________________________________________________________________________________________________________


Den 27/6-12

Även iår ska Hanna och Sörbys René vara med och delta i New Forest mästerskapen, det blir några dressyr klasser, engelska ridklassen och om de ska vara med i utställningen får vi se.

På lördag blir det första träningspasset för Lisa Hjertonsson, vilket Hanna såklart ser fram emot. Nellie börjar gå bra nu och kämpar i varje pass, och visar sig på sin positiva sida.


_______________________________________________________________________________________________________________________

Den 11/5-12

Idag var det tävling i Lenhovda. Det var en eftermiddagsdressyr klubb tävling. Hanna och Nellie red en LC:1 och en LB:1. Det gick sådär, i första klassen var hon spänd och tittig och var rädd för folket på lektaren, även för domarna. Så i LC:1 blev resultatet 54,64% men vi är ändå nöjda med henne då vi inte hade så lång tid på att rida fram. I LB:1 var det betydligt bättre, vi hade lång tid på att värma upp och rida fram, hon var mycket mer avslappnad och lyssnade på hjälperna detta gav även ett bättre resultat: 56,78%.

Red man ihop procent över 55% fick man en liten rosett.________________________________________________________________________________________________________________________


Den 28/4-12

Idag har vi varit på tävling i Ingelstad men Simba. Vi tävlade i Precisionskörning. Simba tyckte det var kul att komma ut på tävlingar igen och kämpade på mycket bra. Han var busig och snabb på banan. Vi hade men våran egna rockard och det var Hanna som var kusk.

Den 24/3-12

Idag är Mexi 1 och 1/2 år, och har börjat att löpa för första gången.

______________________________________________________________________________________________________________________

Den 3/3-12

Idag har Hanna och Nellie varit i Nybro och tävlat dressyr. De red klasserna LC:1 och LC:2 för att få en lugn tävlingsstart. De slutade med 58,89% och 60,37%


 

Fler bilder finns på Hannas blogg.________________________________________________________________________________________________________

Den 4/2-12

Idag fyller Braven 9 månader! Så ett stort grattis till den lille pojken som börjar leva upp till sitt namn Brave. Hihi... Fler bilder finns att se antigen på Hannas blogg eller i Arehöjds bild galleri, finns även några bilder i hästarnas flik.
Den 30/12-11

Nu finns det flera bilder på Brave Heart i Arehöjds galleri. Klick hääär för att komma till bilderna.

 ________________________________________________________________________________________________________

Den 2/11-11

Nu har vi bestämt oss för att köpa lilla Brave Heart, läs mer fakta om honom på hästarnas sida. Tanken är att han ska bli Hannas blivande tävlingshäst.

 

Mexi är även ny duschad och är redo inför utställningen på fredag. Utställningen hålls i tipshallen i Växjö.
______________________________________________________________________________________________________________

Den 19/9-11

Nu finns det nya bilder på djuren, snart kommer det fina höstbilder också då vi har köpt en ny kamera eftersom den gamla har gått sönder.


 

________________________________________________________________________________________________________________

Den 9/9-11

Har Hanna och Nellie anmält sig till en Distanstävling och

Mexi har börjat i skolan och sköter sig galant, på onsdag ska vi spåra så då får vi se hur det går. Om det är fint väder så kanske det till och med kan bli lite kort.
________________________________________________________________________________________________________________________

Den 19/8-11

På lördag är det skolstart för Mexi igen tillsammans med Hanna.


_______________________________________________________________________________________________________

Den 30/7-11

Vi är anmälda till New Forest mästerskapen med Nellie

_______________________________________________________________________________________________________

Den 1/1-11

Nu är det nytt år och Mexi är 14 veckor idag.

_______________________________________________________________________________________________________

Den 29/11- 10

Nu är Mexi hemma och har "bott in" sig. Igår fyllde hon 9 veckor. Hon är ett litet busfrö. Yatzy uppskattar inte henne så mycket då hon biter i hans långa öron.


________________________________________________________________________________________________________

Idag den 15/11-10

Nellie blev riden idag och vi tränade på galloppombyten och framdelsvändningar och även skänkel vikningar, Nellie satte några galloppombyten och hon var riktigt nöjd med sig själv efteråt.

______________________________________________________________________________________________________

 


 

Hanna och Nellie efter sin första placerig tillsammans på en lokan dressyrtävling.

Hanna och Nellie efter första klassen. LC:1 med Clear round (över 58% = rosett)


Det är jag Hanna Gustafsson som rider och tävlar våra hästar. Jag tog studenten -15 efter att har läst teknikprogrammet. Nu är det jobb, resor och hästarna som gäller.

 

Jag har ridit sedan jag var liten och hästar har alltid varit ett stort intresse för mig. Min första egna ponny var Simba som fortfarande är kvar hos oss. Vi hade en underbar tid tillsammans och hittade på mycket roliga saker. I samma veva där B-ponny tiden tog slut för mig fick jag ta över storasysterns D-ponny. Sörbys René, ett New forest sto, därmed en mycket bestämd dam, där gick inte allt lika lätt som med Simba. Men tillslut hittade även vi varandra och vi tävlade en hel del innan ponnytiden tog slut.  Sörbys René flyttade till en ny familj i slutet av 2015 så nu ligger all fokus på Brave Heart. Nya utmaningar står på spel vilket jag ser fram emot!

Blandade Nyheter